2009. május 20., szerda

6 tipp a fogyókúrához

A fogyókúra alatt érdemes néhány praktikát bevetni, hisz mindenkinek az a célja, hogy minél rövidebb idő alatt és tartósan megszabaduljon a felesleges kilóktól. Az alábbiakban 7 egyszerű, apró tanácsot olvashatunk, melyek abban segítenek, hogy a mérleg minél kevesebbet mutasson:

- Ne együnk lefekvés előtt! Ez egy nagyon régi, ám annál hasznosabb tanács. Fontos, hogy lefekvés előtt két órával ne együnk semmit, hisz alvás alatt nem használ a testünk annyi energiát, amennyit ébren, ez a fölös energia csak zsírként halmozódik fel.

- Vacsora utáni torna: Az első tipp alapján, hasznos, ha néhány kalóriát elégetünk lefekvés előtt. Persze nem kell túlzásba vinni a gyakorlatokat, egy esti séta a kutyával tökéletesen megteszi.

- Együnk több zöldséget! Egy biztos módszer a derékbőség csökkentésére és az egészséges élet kialakítására.

- Le a szánsavas üdítőitalokkal! Egyszerűen nem értem, hogy a mai világban, mikor oly gyakori az elhízás, a rák és szívbetegség, miért is iszik valaki cukros üdítőt. Ez az ital semmiféle "haszonhoz" nem juttatja szervezetünket. Természetesen a vitaminokból és ásványokból származó kalóriák mindenképp fontosak testünk számára, ezeket elsősorban gyümölcsökkel és zöldségekkel tudjuk bevinni a szervezetbe.

- Együnk gyakrabban! A már megszokott három nagy étkezéssel csak lelassítjuk az anyagcserénket. Jobb módszer, ha naponta hatszor-hétszer eszünk (kevesebbet!) az emésztőrendszer és az anyagcsere javát szolgálva.

- Ne stresszeljünk! Gyógyfürdő. Masszázs. Pihenés. A stressz az egyik legfőbb oka az elhízásnak. Ha sikerül elérni a stresszmentes életet, nagyobb eséllyel küzdünk a kilók ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése